
Ingredienser:
ca 3 kopper med sushi ris
en boks med tunfisk i vann
div grønnsaker ( f.eks. løk, purreløk, gulerøtter, brekkbønner, paprika, squash, mais, erter osv...)
majones
furikake med sesamfrø ( Dette er en japansk krydderblanding som kan kjøpes på Japantorget i Oslo eller i ___________)
Tilberedning:
- Kok 2 kopper med sushi ris i en riskoker
- Mens risen koker kutter du grønnsakene som du så steker i stekepannen.
- Når grønnsakene er stekt ferdig, så heller du grønnsakene i en liten bolle.
- Du kan nå åpne boksen med tunfisk. Hell ut vannet i vasken, men hell tunfisken i bollen med grønnsaker. Dette blandes godt til tunfisken bare er i små biter.
- Hell majones i bollen. Her er det smak og behag hvor mye du tar, men det skal være litt fuktig.
- Nå er risen ferdig. Legg risen pent i bunnen av matpakken. Risen skal dekke ca. halve matpakken.
- Hell tunfiskblandingen over risen.
- Til slutt strør du rikelig med furikake over tunfiskblandingen i matpakken.
Nå vet du at barnet ditt får spist både fisk og grønnsaker på skolen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar