Bildet av denne matpakken er kanskje ikke så tydelig og flott, men maten holder seg saftig selv om det er lenge til du skal spise. Den er i tillegg god! Lyst til å prøve? Dette bør være nok til 2 matpakker. Én til deg og én til barnet ditt. Denne oppskriften er fin for de som er litt skeptisk til tunfisksmaken, fordi denne smaken blir veldig mild. Flere som har smakt denne visste ikke at de spiste fisk i det hele tatt.
Ingredienser:
ca 3 kopper med sushi ris
en boks med tunfisk i vann
div grønnsaker ( f.eks. løk, purreløk, gulerøtter, brekkbønner, paprika, squash, mais, erter osv...)
majones
furikake med sesamfrø ( Dette er en japansk krydderblanding som kan kjøpes på Japantorget i Oslo eller i ___________)
Tilberedning:
- Kok 2 kopper med sushi ris i en riskoker
- Mens risen koker kutter du grønnsakene som du så steker i stekepannen.
- Når grønnsakene er stekt ferdig, så heller du grønnsakene i en liten bolle.
- Du kan nå åpne boksen med tunfisk. Hell ut vannet i vasken, men hell tunfisken i bollen med grønnsaker. Dette blandes godt til tunfisken bare er i små biter.
- Hell majones i bollen. Her er det smak og behag hvor mye du tar, men det skal være litt fuktig.
- Nå er risen ferdig. Legg risen pent i bunnen av matpakken. Risen skal dekke ca. halve matpakken.
- Hell tunfiskblandingen over risen.
- Til slutt strør du rikelig med furikake over tunfiskblandingen i matpakken.
Nå vet du at barnet ditt får spist både fisk og grønnsaker på skolen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar